Satılık ofis, girişimciler ve işletme sahipleri arasında büyüyen bir trend. Satılık ofis trendi son yıllarda yükselişe geçti ve giderek daha fazla insan ofislerini satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor.

Bunun temel nedeni, birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte ve uygun fiyatlı ofis alanları bulmakta zorlanıyor olmasıdır.

Bununla birlikte, insanların ofis alanlarını küçültmek, yerini değiştirmek veya artık kullanmamak gibi başka nedenleri de vardır.

Ticari emlak piyasası, devreye giren birçok farklı oyuncu ve faktörle karmaşık bir piyasadır. Ancak, satılık bir ofis veya satılık bir dükkan ararken atmanız gereken bazı temel adımlar vardır.

1) Neye ihtiyacınız olduğunu tanımlayın:

– Ofis alanına mı ihtiyacınız var yoksa perakende satış alanına mı ihtiyacınız var?

– Ne büyüklükte bir alana ihtiyacınız var?

– Ne kadar metrekare ideal olur?

2) Doğru yeri bulun:

– Hangi alanların en fazla kullanılabilir ofis alanına veya perakende satış alanına sahip olduğunu görmek için haritaya bir göz atın.

– İşletmenizin şehir merkezinde mi olması gerektiğini yoksa banliyöde mi daha iyi olacağını düşünün.

Bir ofis satın almak büyük bir karardır. İşinizin günlük işleyişi için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Ayrıca ofis alanının çalışanlarınız ve müşterileriniz için uygun olduğundan ve gelecekteki herhangi bir büyümeyi karşılayabileceğinden emin olmanız gerekir.